We zijn ook altijd een beetje eigen-wijs en zorgen ervoor dat wij dit inzetten om uw doelen te bereiken. Wij helpen u!

Over onze deskundigheid

De professionals die zich met audit & assurance bezighouden zijn allen in het bezit van een RE, RA en/of RO-titel en hebben meer dan 10 jaar werkervaring. Daarnaast was ACS nauw betrokken bij de totstandkoming van de ISAE 3402 standaard (vandaar dat we er ook een opleiding voor verzorgen: https://www.acs-assurance.nl/assurance/). Wij zijn ook direct betrokken bij de ontwikkeling van het IT Audit beroep en kennen de toepasselijke regels alsmede welke nieuwe regelgeving wordt ontwikkeld. Deze vaardigheden en ervaringen worden ingezet om u te helpen!

ACS Assurance deskundig Audit Advies Datakwaliteit Contact
 • René Ewals

  Managing Partner
  René is register IT Auditor (RE) en ingeschreven in het register bij NOREA (Nederlandse Organisatie voor EDP Auditors), de beroepsorganisatie in Nederland. Hij heeft Bestuurlijke Informatiekunde (BIK) gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de postdoctorale opleiding IT Auditing gedaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft 20 jaar bij de big 4 gewerkt (laatstelijk eindverantwoordelijk voor de Assurance opdrachten (niet zijnde jaarrekeningcontrole) binnen EMEA (Europe, Middle East and Africa). Hij heeft een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de ISAE 3402 standaard en heeft deze ingevoerd in Nederland. Na 2010 is René verbonden als Managing Partner bij ACS en heeft hij een portefeuille rondom Audit & Assurance opdrachten. Zijn werkzaamheden heeft René veelal uitgevoerd in de financiële en de IT-sector sinds 1990, waarbij hij veel ervaring heeft met pensioenfondsen, vermogensbeheerders, banken en IT-organisaties. Daarnaast is hij voorzitter van de Commissie Beroepsreglementering binnen NOREA, die tot taak heeft nieuwe regelgeving te (h)erkennen, op te stellen en in te voeren. Tot slot is hij ook regelmatig docent en examinator aan verschillende universiteiten in het kader van de IT Audit opleiding.
  +31(0) 6 15 85 34 21
  Lees meer over René Ewals
 • Fanny Kunneman

  Associate
  Fanny heeft Master Bestuurskunde (Universiteit Utrecht) en Politicologie (Universiteit van Leiden), waarna zij de opleiding tot RO gevolgd en afgerond. Fanny heeft ervaring opgedaan bij zowel publieke instellingen, waaronder zorg- en overheidsinstellingen als in de financiële sector. Als ACS associate zoekt zij het liefst gezamenlijk naar verbeteringen met een fundament en is een strategisch mee- en tegendenker bij directies. Fanny is vrolijk en nieuwsgierig en durft door te vragen tot het schuurt. Zij blijft zoeken tot ze het systeem doorziet en vindt haar uitdaging in het visueel en bondig weergeven van de bevindingen en het handelingsperspectief.
  • Raymond van Doorn

   Samenwerkingspartner
   Raymond van Doorn, MsC, heeft veel ervaring in het “In Control” brengen van organisaties. Dit doet hij veelal vanuit een veranderkundige invalshoek met een flinke dosis aandacht voor de organisatiecultuur. Daarbij treedt Raymond ook regelmatig op als adviseur in zogenaamde readiness trajecten om tot een assurantie rapportage te komen en als Senior Auditor bij het daadwerkelijk uitvoeren van assurance onderzoeken, zoals ISAE 3402 en ISAE 3000. Als auditor, adviseur, docent en Interim Manager ziet Raymond dat er, ondanks wat goed bedoelde heidagen, nog steeds nauwelijks aandacht is voor organisatiecultuur als onderwerp. En als die aandacht er wel was, is het vaak symptoombestrijding: teambuilding, trainingen die niet beklijven, wat flauwe kernwaarden en ga zo maar door. Raymond kijkt overigens zeker niet (alleen) naar de zachte kant van uw organisatie, maar juist ook naar welke structuren je kunt aanpassen om de patronen en het gedrag in de organisatie te veranderen. Inmiddels heeft Raymond al meer dan 120 organisaties geholpen met zijn prettig confronterende, pragmatische en spitsvondige manier van doen. Hij zorgt ervoor dat de neuzen weer dezelfde kant op staan en iedereen weet wat belangrijk is. Dat alles wordt aangevuld met het vermogen om complexe situaties terug te brengen tot waar het eigenlijk om draait.
   • Leon Yap

    Partner
    Leon heeft een Master opleiding in Accounting & Controlling voltooid en is nu bezig met een promotietraject aan de Erasmus Universiteit. Hij heeft ruime ervaring opgedaan met Internal en Operational Auditing. In dit laatste vakgebied heeft hij ook de aanduiding RO verkregen. Daarnaast heeft hij deskundigheid opgebouwd rondom onder meer Project en Programma auditing.